Golf Klubbal bővíti portfólióját a BDPST Group 


@BDPST

A BDPST Group részvény-adásvételi szerződést írt alá a Pannónia Golf & Country Clubot tulajdonló cég közel 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A neves osztrák pályatervező által kialakított golfklub festői környezetben exkluzív étteremmel, 10 szobával, rendezvény-helyszínnel és 18 szakaszos golfpályákkal várja a vendégeket Alcsútdobozon, Etyek szomszédságában, Budapesttől mindössze 30-40 percre. A sportklub megvásárlása illeszkedik a cégcsoport prémium kategóriás hotelekből és gasztronómiai egységekből álló portfóliójába, hozzájárulva a tőkebefektető holding dinamikus növekedéséhez.

Budapest, 2023. május 18. A BDPST Group átfogó stratégiai célja kezdetektől fogva az értékmentés és értékteremtés, továbbá a cégcsoport számára kimagaslóan fontos, hogy a szálláshelyszolgáltatások és vendéglátó egységek mellett szinergiákat erősítő szolgáltatások sorával egészítse ki portfólióját, hogy minél komplexebb és minőségibb szolgáltatásokat nyújtson a hazai és a nemzetközi ügyfélkörnek egyaránt.  Ennek fényében bővül tovább a cégcsoport szolgáltatáspalettája a Pannónia Golf & Country Clubbal. A BDPST Zrt. és a Talentis Group Zrt. között létrejött, a Máriavölgy Zrt. alaptőkéjének 49,76%-át kitevő részvénycsomag tulajdonjogának adásvételét követően 2023. májusától a BDPST Hotelmanagement Zrt. veszi át a klub üzemeltetését.

Az elmúlt évben felülvizsgáltuk a BDPST Group portfólióját és egyértelművé vált, hogy vendégeink számára igényként merül fel a prémium szolgáltatási paletta bővítése. Ennek megfelelően a cégcsoport a felső kategóriás magyarországi szálláshelykínálat szélesítését célzó ingatlanpiaci fejlesztések mellett folyamatosan keresi az olyan befektetési alternatívákat, amelyek révén tevékenységi körét szélesíteni és diverzifikálni tudja. A szinergiáknak és a keresztértékesítési lehetőségeknek köszönhetően a célcsoportunk számára szélesebb szolgáltatási palettát tudunk nyújtani.” – emelte ki Tiborcz István, a társaság többségi tulajdonosa.

Az 1996-ban megnyílt Pannónia Golf & Country Club a magyarországi golfélet meghatározó helyszíne, amely nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. Az Év Golfklubja címet többször elnyerő 18 szakaszos championship pálya kiváló feltételeket biztosít a kezdő és tapasztalt játékosok számára, de kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a labdajátéktól tartózkodók számára is. Ugyanis az etyeki borvidék és Alcsútdoboz-Máriavölgy ölelésében nyugvó golfpálya és a történelmi Klubház nem csupán egy gyönyörű természeti környezetben található sportközpont, hanem különleges rendezvény- és esküvőhelyszín is. A klubhoz tartozik a Pannónia étterem és terasz is, amely tradicionális magyar és nemzetközi fogásokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

Az átalakítást követően a klub még inkább illeszkedik majd a cégcsoport portfóliójába, hiszen a BDPST Group alá tartozó BOTANIQ Collection márka alatt, nemcsak prémium kategóriás hoteleket és gasztronómia egységek üzemeltet, hanem olyan szabadidős és rekreációs igényekre szabott komplexumokat is, mint például az idén megnyíló, klub tagsággal látogatható, exkluzív szolgáltatásokat kínáló svábhegyi BOTANIQ Budai Klub. Az újonnan megvásárolt golf resort egy hosszú távú rekonstrukciós projekt része, melynek során a sportközpont a jövőbeni felújítási munkálatokat követően szintén a BOTANIQ Collection alatt üzemel majd. Tervezetten a golf szezon zárását követően a klub átalakításon esik át és tovább bővítik a szálláshelyeket, valamint új koncepciót kap az f&b egység is.

A megállapodás által tovább erősödhet a hazai turisztikai szektor prémium szolgáltatásokat kínáló szegmense, amely nemzetközi piacon Magyarország mind természeti, mind pedig kulturális területen komoly potenciállal rendelkezik.

 

***

A BDPST Groupról:

A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető társaság. Stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék. A cégcsoport számos befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon, a pénzügyi szektorban és logisztikai területen. A cégcsoport számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. Éppen ezért olyan befektetéseket keres, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek, emellett hozzájárulnak a magyarországi építészeti örökség értékeinek megmentéséhez, valamint az ingatlanpiacon történő értékteremtéshez.