Rólunk


@BDPST

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm magam és munkatársaim nevében a BDPST Group honlapján. Engedje meg, hogy röviden bemutassam a cégcsoportunk alapköveit.

Az alkotás iránti vágy már a kezdetektől fogva része az ember személyiségének. Ez a hozzáállás és szemlélet indította el a BDPST Group 2015-ös megalakulását is, és ez határozza meg működését a napjainkban. Legfőbb célunk, hogy maradandót alkossunk, lehetőségünk szerint olyat, ami előremozdítja közösségünket, társadalmunkat.

Hiszem, hogy a szellemi, erkölcsi és kulturális örökségünk, amely iránymutatónk az életben, egyben kötelez is minket. Meg kell őriznünk és tovább kell adnunk a megteremtett értékeket.

Cégcsoportunk legfontosabb alapelvei tehát az alkotás, az építés és talán mindegyik közül a legkiemelkedőbb, az értékteremtés. Ez határozza meg a BDPST Group működését, legyen szó ingatlanörökségünk megújításáról, turisztikai vonzerőnk növeléséről, vagy éppen a pénzügyi és logisztikai szektor modernizációjáról.

Szeretnénk hidat emelni a múlt öröksége és egy fenntartható jövő értékei között. Legkiemelkedőbb ingatlanfejlesztésünk, a BOTANIQ Turai Kastély erre a legtökéletesebb példa, amely egyszerre tiszteleg a múlt hagyományai előtt és elégíti ki a modern kor igényeit.

A jelen és a jövő kihívásaihoz alkalmazkodva 2021-ben folyamatosan fejlődő befektetési portfóliónkat kiegészítettük és új területekre léptünk, miközben cégcsoportunk működésének alappilléreit megtartottuk.

Működésünket kiterjesztettük a pénzügyi piacra, így vált a BDPST Group tagjává a Gránit Bank, a pénzintézet, amely élen jár az innováció és a digitalizáció terén, ily módon teremtve értéket az ügyfelei számára. Ezen az úton tovább haladva a BDPST Group pénzügyi szolgáltatási palettáját egészítette ki a Diófa Alapkezelő és az Equilor Befektetési Zrt., amelyeknek köszönhetően immáron átfogó jelenléttel bírunk a pénzügyi piacon. 2022-ben a logisztikai szegmensbe is beléptünk, és lettünk részesei a több mint 75 éves tapasztalattal rendelkező Waberer’s International fejlődésének.

Megalakulásunk óta hosszú utat tettünk meg, miközben diverzifikált portfóliónknak köszönhetően képesek vagyunk folyamatosan megújulni és építkezni az eltérő területek sajátosságaiból. Az úton továbbra is együtt halad professzionális szakembergárdánk, akikkel készen állunk a következő évtized kihívásaira, a jövő értékeinek megteremtésére.

Tiborcz István

Tulajdonos


A 2015-ös alapítása óta a BDPST Group egy dinamikusan növekvő tőkebefektető társasággá vált. A cégcsoport számos eredményes befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon és a pénzügyi szektorban egyaránt.

A BDPST Group fő tevékenysége a tőkebefektetés és az ingatlangazdálkodás. Cégcsoportunk leányvállalatain keresztül látja el a fejlesztői, beruházói, szállodaüzemeltetési, márkastratégiai, valamint tanácsadási feladatokat. A BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. a BDPST Group szakmai tudásközpontja, az előkészítés, a kivitelezés, a befejezés alatt, illetve az átadás előtt álló projektek gazdája, míg a BDPST Hotel Management Zrt. a BDPST Group szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési-tanácsadó cége. Utóbbit kiegészítendő operál a BDPST Koncept, amely a BDPST Group leányvállalataként nemzetközi hotelek és éttermek márkastratégiáján és a történelmi múlton keresztül kialakított narratíva létrehozásán dolgozik. 2022-től pedig a BDPST Capital Zrt.-vel kiegészülve folytatjuk utunkat a pénzügyi piacon.

A BDPST Group átfogó stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék.

A cégcsoport ingatlanos üzletágának missziója, hogy hozzájáruljon a magyarországi építészeti örökség megóvásához azáltal, hogy kiemelkedő adottságú, ugyanakkor jellemzően leromlott állapotban lévő ingatlanokat teljeskörűen felújít, a jelenkor követelményeinek megfelelően modernizál, azoknak új funkciót és üzleti modellt is biztosít.

A BDPST Group az évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembergárdájának tudására építve, valamint a hatékony és professzionális szervezeti struktúrának és tudatos menedzsment működésnek köszönhetően képes teljeskörűen lefedni az ingatlanprojektek életciklusát. Tevékenységünk a tervezési fázistól kezdve a beruházás lebonyolításán keresztül egészen a megvalósult épület hosszú távú üzemeltetésig terjed. A cégcsoportunk ikonikus projektjei úgy szolgálják a hazai építészeti örökség megóvását, hogy gazdasági szempontból is értéket teremtenek. Munkánk nyomán élénkül a magas szolgáltatási színvonalú turizmus, ami által új munkahelyek jöhetnek létre.

A cégcsoportunk számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, illetve a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata, ezért olyan befektetéseket keresünk, amelyek ezen kritériumoknak egyaránt eleget tesznek.

A BDPST Group a Gránit Bankban való részesedésszerzéssel lépett be a pénzügyi piacra. A cégcsoport 57 százalékot vásárolt a Gránit Bankban, amely által a cégcsoport hosszú távra elkötelezett pénzügyi befektetőként a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjának a meghatározó tulajdonosává vált. A BDPST Capital Zrt. 2022-ben a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlása tárgyában szintén üzletrész-adásvételi szerződést írt alá.


Versenyképesség

A BDPST Group átfogó stratégiai célja, hogy egy határozott vízió mentén, szektorokon és országhatárokon átívelő, a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló teljesítményű cégcsoporttá váljon. Cégcsoportunk számos eredményes befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon, és 2021-ben tevékenységünket a pénzügyi piacra is kiterjesztettük.

Ambíció

Az ingatlanpiacon kulturális és üzleti szempontokból felbecsülhetetlen értékű épületeket újítjuk fel, mely által a felső kategóriás turisztikai és gasztronómiai kínálatot egyedülálló módon gazdagítjuk. A globálisan is átalukáló pénzügyi szektorban szintén üzleti lehetőséget látva kerestük azokat a befektetési alternatívákat, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet adott.

Hagyomány és innováció

A BDPST Group hidat emel a múlt öröksége és egy fenntartható jövő értékei között. A régi épületek felújításával tisztelgünk a korabeli tervezők és alkotók munkássága előtt, miközben tevékenységeinkkel igyekszünk kielégíteni a modern kor igényeit és gazdasági értelemben is értéket teremteni.

Fenntarthatóság

Cégcsoportunk számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. Beruházásaink során igyekszünk a legmodernebb környezettudatos megoldásokat alkalmazni és olyan befektetéseket keresünk, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek.