Rólunk


@BDPST

A 2015-ös alapítása óta a BDPST Group egy dinamikusan növekvő tőkebefektető társasággá vált. A cégcsoport számos eredményes befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon és a pénzügyi szektorban egyaránt.

A BDPST Group fő tevékenysége a tőkebefektetés és az ingatlangazdálkodás. Cégcsoportunk leányvállalatain keresztül látja el a fejlesztői, beruházói, szállodaüzemeltetési, márkastratégiai, valamint tanácsadási feladatokat. A BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. a BDPST Group szakmai tudásközpontja, az előkészítés, a kivitelezés, a befejezés alatt, illetve az átadás előtt álló projektek gazdája, míg a BDPST Hotel Management Zrt. a BDPST Group szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési-tanácsadó cége. Utóbbit kiegészítendő operál a BDPST Koncept, amely a BDPST Group leányvállalataként nemzetközi hotelek és éttermek márkastratégiáján és a történelmi múlton keresztül kialakított narratíva létrehozásán dolgozik. 2022-től pedig a BDPST Capital Zrt.-vel kiegészülve folytatjuk utunkat a pénzügyi piacon.

A BDPST Group átfogó stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék.

A cégcsoport ingatlanos üzletágának missziója, hogy hozzájáruljon a magyarországi építészeti örökség megóvásához azáltal, hogy kiemelkedő adottságú, ugyanakkor jellemzően leromlott állapotban lévő ingatlanokat teljeskörűen felújít, a jelenkor követelményeinek megfelelően modernizál, azoknak új funkciót és üzleti modellt is biztosít.

A BDPST Group az évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembergárdájának tudására építve, valamint a hatékony és professzionális szervezeti struktúrának és tudatos menedzsment működésnek köszönhetően képes teljeskörűen lefedni az ingatlanprojektek életciklusát. Tevékenységünk a tervezési fázistól kezdve a beruházás lebonyolításán keresztül egészen a megvalósult épület hosszú távú üzemeltetésig terjed. A cégcsoportunk ikonikus projektjei úgy szolgálják a hazai építészeti örökség megóvását, hogy gazdasági szempontból is értéket teremtenek. Munkánk nyomán élénkül a magas szolgáltatási színvonalú turizmus, ami által új munkahelyek jöhetnek létre.

A cégcsoportunk számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, illetve a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata, ezért olyan befektetéseket keresünk, amelyek ezen kritériumoknak egyaránt eleget tesznek.

A BDPST Group a Gránit Bankban való részesedésszerzéssel lépett be a pénzügyi piacra. A cégcsoport 57 százalékot vásárolt a Gránit Bankban, amely által a cégcsoport hosszú távra elkötelezett pénzügyi befektetőként a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjának a meghatározó tulajdonosává vált. A BDPST Capital Zrt. 2022-ben a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlása tárgyában szintén üzletrész-adásvételi szerződést írt alá.


Versenyképesség

A BDPST Group átfogó stratégiai célja, hogy egy határozott vízió mentén, szektorokon és országhatárokon átívelő, a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló teljesítményű cégcsoporttá váljon. Cégcsoportunk számos eredményes befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon, és 2021-ben tevékenységünket a pénzügyi piacra is kiterjesztettük.

Ambíció

Az ingatlanpiacon kulturális és üzleti szempontokból felbecsülhetetlen értékű épületeket újítjuk fel, mely által a felső kategóriás turisztikai és gasztronómiai kínálatot egyedülálló módon gazdagítjuk. A globálisan is átalukáló pénzügyi szektorban szintén üzleti lehetőséget látva kerestük azokat a befektetési alternatívákat, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet adott.

Hagyomány és innováció

A BDPST Group hidat emel a múlt öröksége és egy fenntartható jövő értékei között. A régi épületek felújításával tisztelgünk a korabeli tervezők és alkotók munkássága előtt, miközben tevékenységeinkkel igyekszünk kielégíteni a modern kor igényeit és gazdasági értelemben is értéket teremteni.

Fenntarthatóság

Cégcsoportunk számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. Beruházásaink során igyekszünk a legmodernebb környezettudatos megoldásokat alkalmazni és olyan befektetéseket keresünk, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek.