BOTANIQ Turai Kastély


Az 1883-ban Schossberger Zsigmond báró megrendelésére épült, neoreneszánsz stílusú kastély évtizedekig kihasználatlanul állt, állapota jelentősen leromlott. A BDPST Group teljes körű műemléki épület rekonstrukciója után az eredeti pompájában nyitotta meg kapuit a BOTANIQ Turai Kastély 2020-ban 19 vendégszobával, 10 és fél hektáron elterülő ősfás parkkal, wellness részleggel és két étteremmel.

19 Szoba

Ősfás Park

Wellness & Spa

Fitnesz

Éttermek

Az 1883-ban Schossberger Zsigmond báró megrendelésére épült, neoreneszánsz stílusú kastély évtizedekig kihasználatlanul állt, állapota jelentősen leromlott. A BDPST Group teljes körű műemléki épület rekonstrukciója után az eredeti pompájában nyitotta meg kapuit a BOTANIQ Turai Kastély 2020-ban 19 vendégszobával, 10 és fél hektáron elterülő ősfás parkkal, wellness részleggel és két étteremmel. A szobák között megtalálhatók bensőségesebb hangulatú Superior és Deluxe szobák, illetve elegáns lakosztályok is, így a vendégek ízlésük szerint válogathatnak érkezésük előtt. A nap folyamán tehetnek hosszú sétákat a kastélypark csodálatos növényvilágában, kipróbálhatják a teniszpályákat vagy kikapcsolódhatnak a spa részleg különleges kezelőiben, finn szaunájában, sószobájában, illetve a gőzkabinjában, valamint kinti és benti medencéjében is. Emellett a hotelben egy különálló fitneszközpont is található jóga terasszal, melyet a vendégek kedvükre használhatnak ott tartózkodásuk alatt.

A BOTANIQ Turai Kastély szakmai szempontból is kiemelkedő, hiszen megnyitása óta számos elismerésben részesült: elnyerte a 2021-es Tájépítészeti Nívódíjat, a Booking.com Traveller Review Awards 2021 elismerését, illetve az International Travel Awards versenyen a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” és a „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája 2022” címet. 2022-ben a FIABCI, Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat II. helyezését, szálloda kategóriában pedig I. helyezést ért el.  Emellett a Klasszis TopDesign díjátadóján is több kategóriában díjazták, étterme, a Clarisse pedig Magyarország legjobb fine-dining éttermének bizonyult az International Dining Awardson. A hotel romantikus hangulatával, illetve kiemelkedő gasztronómiai élményekkel várja vendégeit a Clarisse és a Pálmaház éttermeiben.

2194 Tura, Park u. 37