Dorothea Hotel


Budapest egyik legösszetettebb, többfunkciós ingatlanfejlesztésének részeként épült a felsőkategóriás Hotel Dorothea, melyben exkluzív lakások, éttermek, illetve rendezvényterem is helyet kapott.

216 szoba

4 étterem

2022

Dunán és Tengeren

Budapest egyik legösszetettebb, többfunkciós ingatlanfejlesztésének részeként épült a felsőkategóriás Hotel Dorothea, melyben exkluzív lakások, éttermek, illetve rendezvényterem is helyet kapott.

A többfunkciós ingatlanfejlesztés egy négy utcával határolt, három, köztük két műemlék épület alkotta épülettömb teljes építészeti megújításával valósult meg a város szívében, a Vörösmarty téren. A koncepciót és belsőépítészeti terveket a neves milánói építésziroda, a Piero Lissoni vezette Lissoni & Partners iroda készítette szoros együttműködésben magyar szaktervezőkkel különös figyelemmel az értékes műemléki elemek megőrzésére és felújítására.

A Hotel Dorothea ötcsillagos szálloda üzemeltetője a Marriott International, az Autograph Collection Hotels márka alatt, amely márka különleges dizájnnal és karakterrel bíró, egyedülálló ún. „life-style”, független szállodákat tömörít világszerte. A kész szállodában 216 szoba, két, a szálloda által üzemeltetett étterem – egyikük a nagy, fedett belső udvarban – illetve konferenciaközpont kapott helyet maximálisan kiszolgálva ezzel nem csak a szállóvendégek, de a helyi vendégek minden igényét is. További két éttermet, köztük a dunai és budai panorámás „sky éttermet” a három Michelin csillagos spanyol séf, Dani Garcia fogja üzemeltetni, Bibo és Aleli néven.

A Lissoni & Partners iroda belsőépítészeti tervei alapján készülő 28 lakás egyedülálló kilátást ad a Dunára és a lakók számára is elérhetőek lesznek szállodai szolgáltatások.

A fejlesztés megvalósításán keresztül a BDPST Group új munkahelyeket is teremtett a felső kategóriás idegenforgalom és vendéglátás területén, valamint tovább kívánja erősíti a magyar főváros turisztikai jelentőségét a régióban. Az épületegyüttes felújítása 2023-ban fejeződött be, a Hotel Dorothea 2023. november 20-án nyitotta meg kapuit.

Az egykori MAHART-székház történetét a „Dunán és Tengeren – A magyar hajózás és palotája” című kétnyelvű könyv dolgozza fel, így fenntartva az épület történelmi és szakmai hagyatékát.

Tovább a hivatalos weboldalra
1051 Budapest, Dorottya utca