HOTEL & RESIDENCES DOROTTYA

480 m2

alapterület

2022

felújítás vége

2018

folyamatban

480 m2

alapterület

2019

felújítás kezdete

HOTEL & RESIDENCES DOROTTYA

A Budapest egyik leglátogatottabb részén, a Vörösmarty tér Dorottya utca felől eső sarkán, a Dunától nem messze elhelyezkedő tömböt három épület alkotja, amelyek homlokzatai különböző korszakok és stílusok építészeti jegyeit viselik magukon.

A felújítások során napjaink legelőremutatóbb megoldásait fogjuk alkalmazni, hogy az épületek eleget tegyenek a modern kor igényeinek. Az ingatlankomplexumban átadásakor terveink szerint helyet kap egy luxushotel, lakások, valamint éttermek is.

A stilisztikai kihívások mellett azt is figyelembe kell vennünk, hogy az épülettömb bizonyos részei műemlékvédelem alatt állnak, így speciális elvárásoknak és szabályozásoknak kell megfelelnünk, hogy az építészeti örökség megóvását és értékmentését sikeresen véghez tudjuk vinni. A projektben fő partnerünk a CRETUM Development ingatlankezelő és -fejlesztő vállalat, mely a BDPST Grouphoz hasonlóan elkötelezett híve az értékteremtő ingatlanfejlesztésnek.

A renovációs munkálatokat egy világszínvonalú olasz építészeti és belsőépítészeti cég segítségével, a Lissoni Casal Ribeiro irodával végezzük. Piero Lissoni utánozhatatlan és egyedi kézjegye visszatükröződik minden, az általuk létrehozott vonalban és vázlatban, így válhat ez az épület egészen különlegessé.

A felújítás véghezvitelével új munkahelyeket teremtünk a felső kategóriás idegenforgalom és vendéglátás területén, tovább erősítve a főváros kiemelt turisztikai jelentőségét.

BDPST Group

230

szoba

BDPST Group

2019

felújítás kezdete

Műemlék

részben műemléki védelem alatt áll

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

BDPST Group