Orvosi Műszereket Adományozott A BDPST Group


@BDPST

Közel tízmillió forintos pénzadományt nyújtott a Szent Imre kórház szülészeti osztálya számára a BDPST Group ingatlan-fejlesztő társaság egy lélegeztetőgép, valamint egyéb, az újszülöttek ellátását szolgáló orvosi műszerek és eszközök beszerzésére.

Az adományból beszerezni kívánt lélegeztetőgép egy esetleges koronavírus-fertőzés esetén nyújthat nélkülözhetetlen segítséget az osztály dolgozóinak, míg a többi eszköz – többek közt infúziós pumpák, betegőrző monitor és speciális kiságy – az újszülöttek biztonságos ellátását segíti. A budapesti Szent Imre kórház szülészeti osztálya az ország egyik jelentős múltú és kedvelt szülészete, ahol évente több mint 3000 újszülött látja meg a napvilágot, a mostani adományozás tovább javítja az osztály eszközellátottságát, és az újszülöttek biztonságát szolgálja.

A cégcsoport már több ízben segítette a koronavírus elleni küzdelmet: az Uzsoki Utcai Kórház számára pénzadományt nyújtottak két lélegeztetőgép vásárlásához, míg a Semmelweis Egyetemnek március közepén biztosítottak azonnali forrást ezer darab FFP2 légzésvédő maszk beszerzéséhez. „Összefogásra van szükség a mostani helyzetben, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet, az egészségügyi dolgozók munkáját. E tekintetben példamutatónak kell lennünk, ennek megfelelően további hasonló akciókat tervezünk. Ezzel elő szeretnénk segíteni azt is, hogy kialakulhasson egyfajta adományozói közösség, amelyhez reményeink szerint minél több hazai vállalkozás csatlakozik majd, hogy ki-ki a maga módján, a lehetőségeihez mérten támogassa a vírus elleni harcot” – mondta Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

Korábbi adományok

Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa adományaival korábban is támogatott egészségügyi intézményeket: 2019-ben a Semmelweis Egyetem I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát segítették egy 34 millió forintos adománnyal abban, hogy ECMO-műtüdő készüléket szerezhessenek be, amellyel évi 10-15, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét lehet megmenteni.