A BDPST Group alapfilozófiájának része a társadalmi felelősségvállalás


@BDPST

Magyar javaslatra az ENSZ szeptember 5-ét nevezte ki a jótékonyság világnapjává. Az ENSZ kezdeményezésének célja, hogy regionális szervezetek és civil mozgalmak összefogva, a rászorulók támogatásának céljából hozzanak létre különféle oktatási és adománygyűjtési eseményeket. A BDPST Group szívügyeként tekint arra, hogy aktívan részt vegyen a társadalom életszínvonalának javításában, a közelmúltban számos nemes program támogatásában vállalt szerepet.

A jótékonysági kezdeményezések a társadalmi együttműködések fontos alappillérei, hiszen a mellett, hogy elősegítik az értékes társadalmi kapcsolatok létrejöttét, hozzájárulnak a befogadóbb és ellenállóbb társadalmak létrehozásához is. Mindemellett a jótékonyság enyhítheti a humanitárius válságok legsúlyosabb következményeit, kiegészítheti az egészségügyi, oktatási, lakhatási és gyermekvédelmi közszolgáltatásokat.

A BDPST Group számára kiemelten fontos, hogy az üzleti tevékenységek gazdasági és társadalmi értékteremtésén túl is aktívan tegyen a társadalom életszínvonalának javítása érdekében. A cégcsoport jótékonysági akcióinak fókuszában a gyerekek és fiatalok ellátásával, támogatásával, fejlesztésével foglalkozó szervezetek, egészségügyi intézmények és rászoruló civilek segítése áll, melynek keretében a cégcsoport alapítása óta számos ügyet támogatott.

2019-ben a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikát segítette abban, hogy ECMO-műtüdő készüléket szerezhessenek be, amellyel évi 10-15, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét lehet megmenteni. 2020-ban pedig a cégcsoport támogatásából vásárolt vadonatúj orvosi műszereket és eszközöket a budapesti Szent Imre Kórház szülészeti osztálya.

2022 tavaszán a BDPST Group stratégiai partnerséget kötött az Ökomenikus Segélyszervezettel, melynek keretében a cégcsoport teljes egészében finanszírozta egy térségfejlesztési központ létrehozását a Somogyi megyei Kastélyosdombón. A projekt keretében a településen található egykori kastélyban egy átmeneti otthon kialakítására került sor, amely újrakezdési lehetőséget biztosít a családok részére. A program újabb mérföldköve egy egyedülálló térségfejlesztési központ létrehozása Kastélyosdombón, amely tovább erősíti a helyi közösséget, illetve elősegíti a társadalmi felzárkóztatást.

A fiatalokat célzó jótékonysági projektek keretében 2022 júliusában a cégcsoport finanszírozta a Mentor Alapítvány szervezésében megvalósuló esélyteremtő tábort, mely 36 fiatal számára biztosított nyaralási lehetőséget a Balaton partján.

Mindemellett a BDPST Group az Ukrajnában zajló háború okozta humanitárius válsághelyzetben is felelősséget vállal és minden lehetséges módon igyekszik segíteni a menekülteket, valamint az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteket. A cégcsoport szállást, illetve ellátást biztosított több száz Ukrajnából érkezett menekült számára vidéki és fővárosi helyszíneken.

A társadalmi felelősségvállalás a cégcsoport működésében a jövőben is elsődleges szerepet képez majd, s folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyekkel elősegíti a gyermekek és fiatalok fejlődési és érvényesülési esélyeit. Emellett a közeljövőben a BDPST Group szélesebb spektrumra terjeszti ki a gyermekek és fiatalok támogatását, a művészetek, a sport, és a fenntarthatóság területén, hogy a jövőben a társadalom minél több területének fejlődéséhez járuljon hozzá.