Megújult pompával várja vendégeit az Alice Hotel az Andrássy úton


@BDPST

Teljeskörű felújítás után butikhotelként nyitja meg kapuit az Andrássy 116. szám alatt található patinás villaépületben az Alice Hotel. A negyvenegy szobás, minden igényre felkészült szálloda 2020. november 2-tól várja vendégeit.

A korszerűsítés során az értékmegőrzést és értékteremtést határozták meg elsődleges célként, figyelve arra, hogy az épület eredeti pompájához méltó, megújult külsőt kapjon. A villa kifinomult színvilágának, komfortos szobáinak, valamint közvetlen és segítőkész személyzetének köszönhetően az ide látogatók zavartalan nyugalomban élvezhetik budapesti kikapcsolódásuk minden pillanatát.

A hotelnek otthont adó villa az 1870-es évek végén épült, melyet Budapest egyik büszkeségeként tartották számon − a mondás úgy tartja, hogy a villanyvilágítást öt évvel azelőtt szerelték be az épületbe, mint az angol királyi palotába. A villát Kallina Mór tervezte Szabó Albert, királyi táblai bíró számára, majd 1894-ben Weiss Manfréd báró és felesége, Weiss Alice vásárolták meg. A szálloda nevét az inspiráló Alice-ről kapta, aki férjét mindenben támogatva, szeretetben nevelte gyermekeiket, és élete végéig ebben a villában lakott.

Az egykori tulajdonos, Weiss Manfréd a századforduló magyar gyáriparának kiemelkedő alakja volt, németországi kereskedelmi tanulmányai és gyakorlata után huszonévesen, bátyjával együtt alapította az első magyar konzervgyárat 1882-ben. Felesége, az előkelő Weiss Alice nagyszerű asszony volt, aki rendkívül fontosnak tartotta a fiatal anyák és kisgyermekek segítését. Az ő nevét viselte a Csepeli Weiss Alice Szülő- és Anyaotthon, ahol 1910 és 1918 között több mint ötezer gyermek látta meg a napvilágot.

A korszerűsítés során az épületet szerkezetkész állapotáig bontották vissza, megőrizve és felújítva az eredeti homlokzatot, illetve az olyan eredeti elemeket, mint például a földszintről felvezető csavart falépcső. A modern gépészet, légtechnika és a kiszolgáló egységek a szálloda alagsorában és a tetőtérben kaptak helyet, valamint szintén az alagsorba került a reggeliző tér, amely csodálatosan mintázza az épület eredeti architektúráját.

A szállóvendégek négy, a városi utazók minden igényére felkészült szobakategória közül választhatnak – classic, superior, deluxe és Alice Lakosztálya. A hotelben eltöltött idő során a vendégek kulturális időutazásban vehetnek részt és átélhetik az autentikus aranykori Budapest életérzését, mindezt magas színvonalú szolgáltatásokkal és kiszolgálással kiegészítve. A hotel friss és zamatos reggeli kínáltattal várja az érdeklődőket, amelyet jó idő esetén az Andrássy útra néző, hangulatos teraszon is elfogyaszthatnak, egy sarokra a Hősök terétől.

A zongoraszótól hangulatos bár remek helyszíne lehet különböző eseteknek, összejöveteleknek, a lobby-ban pedig minden utazó megpihenhet egy csésze finom kávé erejéig. A korábban nem látogatható történelmi épület egy része a felújítást követően a szállodavendégek mellett a nagyközönség számára is megnyílik, hiszen az Andrássy úti oldalon a kertben egy szezonális kávézóterasz is helyet kapott.