Megérkeztek a vadonatúj életmentő orvosi műszerek a Szent Imre kórház szülészeti osztályára


@BDPST

Üzembe helyezték azokat a vadonatúj orvosi műszereket és eszközöket a budapesti Szent Imre kórház szülészeti osztályán, amelyeket az egészségügyi intézmény a BDPST Group ingatlan-fejlesztő társaság közel tízmillió forintos adományozásából szerzett be. Az adományból megvásárolt lélegeztetőgép egy esetleges koronavírus-fertőzés esetén nyújthat nélkülözhetetlen segítséget az osztály dolgozóinak, míg a többi berendezés – többek közt infúziós pumpák, betegőrző monitor és speciális kiságy – az újszülöttek biztonságos ellátását segíti.

A budapesti Szent Imre kórház szülészeti osztálya az ország egyik jelentős múltú és nagy megbecsülésnek örvendő szülészete, ahol évente több mint 3000 újszülött látja meg a napvilágot. A mostani adományozás javítja az osztály eszközellátottságát, és hozzájárul a szolgáltatási színvonal további emeléséhez.

Elkötelezettek vagyunk a magas színvonalon nyújtott, minőségi betegellátás mellett, az intézményünkben ezért olyan feltételek megteremtésére törekszünk, amelyek biztosítják a biztonságos, betegközpontú hatékony működést és annak folyamatos javítását. Nagy örömmel fogadjuk, amikor a vállalatok, mint most a BDPST Group, a társadalmi felelősségvállalási tevékenységük keretében segítenek ebben a munkánkban” – mondta Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója.

A Szent Imre kórházban családbarát szülészeti ellátást igyekszünk nyújtani, amelynek fontos célja az egészség megőrzése mellett, hogy a család minden tagjának pozitív élményévé váljon ez az időszak, és maga a szülés folyamata is. A most beszerzett eszközök jelentős segítséget nyújtanak e törekvésünk megvalósításában” – mondta Dr. Sziller István osztályvezető főorvos.

Társaságunk társadalmi felelősségvállalási tevékenységének fókuszában mindig is a gyermekek, illetve az ellátásukkal foglalkozó szervezetek és egészségügyi intézmények támogatása állt. Nagy örömünkre szolgál, hogy hozzájárulhatunk ahhoz az áldozatos munkához, amelyet a Szent Imre kórház szülészeti osztályának dolgozói nap mint nap végeznek a csecsemők és újszülöttek gondozásában. Jó volt személyesen látni, hogy a mostani támogatásunk is a legjobb helyre került” – mondta Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

A BDPST Group támogatása nem előzmény nélküli: 2019-ben a Semmelweis Egyetem I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát segítette abban, hogy ECMO-műtüdő készüléket szerezhessenek be, amellyel évi 10-15, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét lehet megmenteni. A koronavírus elleni küzdelmet is támogatta a cégcsoport: az Uzsoki Utcai Kórház számára pénzadományt nyújtottak két lélegeztetőgép vásárlásához, míg a Semmelweis Egyetemnek március közepén biztosítottak azonnali forrást FFP2 légzésvédő maszkok beszerzéséhez.