Megalakult a BDPST Group igazgatósága


@BDPST

A BDPST Group működését 2019 májusától háromtagú igazgatóság irányítja. A szervezetfejlesztési lépést a cégcsoport dinamikus növekedése, illetve a folyamatosan bővülő projektportfólió indokolja. Az igazgatóság tagjai Tiborcz István, többségi tulajdonos, Tóth Judit, a BDPST Zrt. eddigi vezérigazgatója, valamint Vida István, a társaság újonnan kinevezett gazdasági igazgatója.

A BDPST Group egyik tevékenységi ágát leromlott állapotú, jellemzően műemléki védettség alatt álló épületek felújítása, modern funkciókkal történő megtöltése, valamint üzemeltetése jelenti. Előbbi mellett a komplex üzletstratégiai gondolkodás jegyében a BDPST Group terjeszkedik a kiskereskedelmi, logisztikai és irodai ingatlanok piacán is. Ennek jegyében vásárolt stratégiai befektetőként 2018 augusztusában 20,59 százalékos tulajdonrészt az elsősorban irodaépületeket és kereskedelmi ingatlanokat fejlesztő és üzemeltető, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt.-ben. Ugyanebből a megfontolásból a cégcsoport jelenleg is tárgyalásokat folytat több hazai és külföldi élelmiszerlánc tulajdonosaival az ingatlanportfóliójuk megvételéről. A BDPST Group a közeljövőben a régió több országában is piacra lépne, klasszikus értékmentő, illetve kereskedelmi ingatlanfejlesztői tevékenységével egyaránt.

Tiborcz István, a Társaság többségi tulajdonosa, a BDPST cégcsoport 2019 májusában felállított igazgatóságának elnöke. Tevékenységének fókuszában a 2015-ben létrehozott cégcsoport stratégiai irányítása, illetve bővítése áll. Stratégiai célkitűzése, hogy a BDPST Group a hazai ingatlanfejlesztői piac meghatározó szereplőjévé váljon, és a régiós piacokon is sikerrel megjelenjen. Jogász végzettségű, diplomáját a Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte.

Tóth Judit, a BDPST Zrt. 2015-ös alapítása óta a cégcsoport első számú vezetője, tevékenységéhez kötődik a vállalat professzionális struktúrájának kialakítása. Legfontosabb feladatai a társaság operatív és jogi irányítása, valamint képviselete. Vállalatvezetői törekvése, hogy a BDPST Zrt. a magyarországi ingatlanpiac meghatározó szereplőjeként a fejlesztéseivel megóvjon, és új funkcióval ruházzon fel jellemzően műemlékvédelmi státusszal bíró épületeket, ezzel hozzájárulva az építészeti örökség megóvásához, illetve a hazai felsőkategóriás turizmus fejlődéséhez.

Tóth Judit jogász végzettségű, diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte, tanulmányai során egy évet külföldön, a németországi Bayreuth Egyetemen töltött, ahol nemzetközi kereskedelmi-jogi tapasztalatokra tett szert. Az elmúlt 10 évben releváns tapasztalatokat szerzett ingatlanjog, gazdasági jog területén, különös tekintettel az M&A ügyletek vonatkozásában. A Társaság vezetésén túlmenően ő felel a cégcsoport akvizícióinak, tranzakcióinak lebonyolításaiért.

Vida István, 2019-ben csatlakozott a BDPST Group csapatához, gazdasági igazgatóként. Legfontosabb feladatának a cégcsoport tudatos gazdasági és döntés-támogatói kontrolling folyamatainak fejlesztését és hatékony működtetését tekinti. A bővülő projektportfólió megköveteli a szervezett, a Társaság minden szintjén megfelelően együttműködő gazdasági funkciók biztosítását, amelynek egyik alappillére az Igazgatóság létrejötte, mint kiemelt szervezetfejlesztési lépés.

Vida István közgazdász végzettségét a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte. Többéves, különböző iparágakban megszerzett pénzügyi és operatív menedzsment tapasztalattal bír, vezetőként célja olyan üzleti folyamatok kialakítása, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vállalat hatékonyságának javulásához, iparági szerepének növeléséhez. Hisz abban, hogy a fentiek megfelelő csapatmunkával érhetőek el.