Belvárosi szállodával bővült a BDPST Group hotelportfóliója


@BDPST

Erősítette a pozícióit a budapesti hotelpiacon a BDPST Group, miután 2021 júniusában a tulajdonába került a Budapest belvárosában a Dorottya utcában található, 137 szobával rendelkező, 3 csillag superior minősítésű D8 hotel. A 2018-ban nyílt szálloda több mint másfél éves szünet után július közepén nyithatja meg újra a kapuit a BDPST Hotel Management üzemeltetésében. Az egyedi adottságokkal rendelkező ház a letisztult, kedvező ár-érték arányú szolgáltatáspalettájával és nagy szobaszámával kínálati oldalról járulhat hozzá a fővárosi turizmus gyors fellendüléséhez.

Belvárosi szállodával bővült a BDPST Group budapesti hotelportfóliója, miután a cégcsoport 2021 júniusában megvásárolta korábbi tulajdonosától a Dorottya utcában található, 137 szobával rendelkező, 3 csillag superior minősítésű D8 hotelt. A fiatalos dizájnnal és letisztult szolgáltatáspalettával bíró szálloda 2018-ban kezdte meg a működést, és elsősorban a fővárosban néhány napot töltő üzletembereket, valamint az egyéni városlátogatókat célozza meg. A vírushelyzetet miatt a hotel 2020 márciusa óta zárva volt. A több mint egy éves kényszerszünetet követően, az előkészítő munkálatok befejeztével a BDPST Hotel Management 2021 július közepére tervezi a szálloda megnyitását.

A D8 hotel klasszikus bed&breakfast szállodaként üzemel majd, amelyben kényelmes szobák, térítésmentes wifi, kávésarok és reggeliző várja a vendégeket. „A háromcsillagos szegmensben a lokációjából adódóan a D8 Hotel egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Szó szerint a belváros szívében ugyanis ebben a vendégek által kifejezetten keresett kategóriában nem található hasonlóan nagy szobaszámmal szálloda. A ház újranyitása így jelentősen bővíti a fővárosi szálláskínálatot a szegmensben, ezzel pedig a reményeink szerint hozzá tudunk járulni Budapest turizmusának gyors fellendüléséhez” – mondja Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője.

A D8 hotellel tovább erősíti a pozícióját a budapesti hotelpiacon a BDPST Group, miután 2020 őszén megnyílt a cégcsoport első fővárosi egysége, az Alice Hotel az Andrássy út 116. szám alatt. A cégcsoportnak jelenleg egy másik jelentős fővárosi hotelfejlesztése is folyamatban van: a Vörösmarty tér szomszédságában, a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítása révén Hotel Dorothea néven egy egyedülálló adottságú, ötcsillagos szálloda jön majd létre 2022 végén, 2023 elején.