A BDPST Group a hazai ingatlanszakma csúcskonferenciáján


@BDPST

A megváltozott piaci környezetben még fontosabb az együttgondolkodás és a tudásmegosztás – ennek a fényében telt az idei legnagyobb magyar ingatlanpiaci konferencia, a Portfolio Property Investment Forum 2020, amelyen a BDPST Group több fronton is képviseltette magát. A cégcsoportunk hotel divízióvezetője, Somlyai Zoltán a szállodaipar jelenlegi kihívásait taglaló kerekasztal-beszélgetésen vett részt felkért szakértőként, míg a konferencia látogatói a BDPST Group virtuális standján ismerkedhettek meg a társaság tevékenységével és értékteremtésével.

A koronavírus-járvány következtében az idén online formában rendezték meg Magyarország legnagyobb ingatlanpiaci konferenciáját, a Portfolio Property Investment Forumot, amelynek a tematikáját is meghatározta a pandémia, illetve annak hatása a gazdaságra és az ingatlanpiacra. A neves nemzetközi és hazai szakértőket felvonultató szakmai rendezvényen a BDPST Group több fronton is képviseltette magát.

Forrás: Portfolio / Stiller Ákos

A hazai szállodaipar aktuális kihívásairól szóló kerekasztal-beszélgetés egyik felkért szakértője volt Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója. A panelben rajta kívül olyan további elismert szakemberek vettek részt, mint Erdei Bálint (vezérigazgató, RedWood Real Estate Holding), Morvai Zsolt (vállalati üzletág igazgató, Takarék Csoport, Takarékbank Zrt.) és Dr. Takács Ernő (portfolióért felelős vezérigazgató-helyettes, WING Zrt., (Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), elnök). A beszélgetést Németh Richárd (MRICS, Partner, BDO) moderálta.

A szakemberek szerint a szállodaipar remélt visszaépülésének első lépését a vírus elleni vakcina megjelenése jelentheti, hiszen az átoltottság fokozatosan növelheti majd az érdeklődők bizalmát az utazás iránt. A jelenlegi körülmények ismeretében a nemzetközi üzleti turizmus térhet magához a legkésőbb, ennek felgyorsulását különböző biztonsági protokollok és szabályozások bevezetése tenné lehetővé.

A fővárosi szállodák várhatóan egyszerre nyitják majd meg kapuikat a közönség előtt, ami jelentős versenyhelyzet eredményezhet majd a fellendülés első szakaszában. A jelenleg futó szállodafejlesztések előkészületei továbbra is folyamatosan zajlanak, azonban a valódi kérdésként azt határozták meg a beszélgetésben résztvevők, hogy a megvalósulások mikorra várhatóak. További kihívás, hogy a piac résztvevői jelenleg nehezített finanszírozási helyzettel kénytelenek megküzdeni, hiszen a bizonytalanság miatt a pénzintézetek óvatosak, és inkább más területekre fókuszálnak.

A beszélgetés végén a szakemberek kitértek a jövőben nélkülözhetetlennek ígérkező innovációk kérdésére is. Meglátásuk szerint a vendégek határozzák majd meg, hogy a turizmus újraindulásával párhuzamosan milyen fejlesztésekre lesz igény. „Az érintésmentes és digitális szolgáltatások, a vendégélményt javító egységek és a költséghatékonyságot segítő újítások minden bizonnyal jelentős szerepet töltenek majd be a közeljövő szállodaipari fejlesztések terén” – véli Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

A szakértői-kerekasztal beszélgetés mellett a BDPST Group egy virtuális standdal is jelen volt az egész napos konferencián, amelyen a látogatók megtekinthették többek közt a BDPST új image filmjét, illetve megismerhették a cégcsoport tevékenységét és értékteremtését.