Vacsorával a szegedi Gyermekintenzív Osztály betegeiért


@BDPST

2021-ben harmadik alkalommal szervezték meg az Adventi Élményvacsorát a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány jóvoltából, amelynek teljes bevételét jótékony célokra, beteg gyermekek megsegítésére fordítják. A Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek az SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztályának programja, amely 2019 óta alapítványként működik, és amelynek célja a korszerű akut gyermekellátás fejlesztésének támogatása, valamint a gyermekintenzív terápiás szakellátás lehetőségeinek és eredményeinek megismertetése.

Az idei Adventi élményvacsorán a BOTANIQ Turai kastély Clarisse étterem séfjének, Mészáros Ádám alkotásait kóstolhatták meg a részvevők. A korábbi alkalmakhoz illően a belépőjegyek díjából, illetve a helyszíni támogatásokból az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika gyermekintenzív osztályát segítik speciális eszközök beszerzésével. A Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány tagjai minden évben azért dolgoznak, hogy minél többen jelen legyenek a jótékonysági vacsorán, így hozzájárulva egy-egy életmentő eszköz megvásárlásához.

„Szívügyünknek tekintjük a beteg gyerekek segítését, így nem volt számunkra kérdés, hogy elvállaljuk az alapítvány felkérését. Mindannyian izgatottan vártuk ezt a különleges napot, teljes erőbedobással készültünk” – mondta Mészáros Ádám a Clarisse étterem séfje. A menüsor összeállításán két napon keresztül összesen 6-8 szakács dolgozott, és olyan ételek szerepeltek benne, mint például kacsamáj terinne bodzavirág zselével, érlelt marha tatár velővel és savanyított fenyővel, kakas consomme házi raviolival és szarvasgombával, pisztráng tekercs csirkebőr csipsszel.

A BDPST Group számára kiemelten fontos, hogy az üzleti tevékenységének gazdasági és társadalmi értékteremtésén túl is aktívan tegyen a társadalom életszínvonalának javítása érdekében. A cégcsoport társadalmi felelősségvállalási tevékenysége keretében gyermekotthonokat, anyaotthonokat, kórházakat, hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskolákat támogat rendszeresen – előbbi mellett a vállalat munkatársai is rendszeresen vesznek részt jótékonysági kezdeményezésekben, ahogyan ez most is történt.