Újabb belvárosi hotellel bővül a BDPST Group hotelportfóliója


@BDPST

Budapest szívében, a Szabadság tér sarkán található, 50 szobás szállodát vásárolt októberben a BDPST Group, amely egy fiatalos, urbánus koncepció mentén születik újjá 2022-ben. A friss szemléletű butikhotel új pezsgést hozhat a budapesti hotelpiacra.

Megújult belsővel és teljesen újragondolt koncepcióval nyitja meg újra a kapuit 2022-ben az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán található, egy modern szárnnyal kibővített neoklasszicista épületben található, korábban az Iberostar által üzemeltetett szálloda, amelyet októberben vásárolt meg a BDPST Group. A butikhotelt a BDPST Group szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési-tanácsadó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. fogja üzemeltetni.

A hotel nem csak belsőépítészetileg újul meg, hanem egy fiatalos, urbánus koncepció mentén kel új életre, amely a friss megközelítésével színesebbé teszi a Budapest belvárosában elérhető prémium szálláskínáltatot. Az új koncepció részeként az 50 szobás hotel üzemeltetése mellett egy új étterem megnyitását is tervezzük a szállodában” – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője. Hozzátette: a megújuló hotel továbbra is a magasabb színvonalú szállodákat preferáló, ugyanakkor a klasszikusan nagy szobaszámú házakat kerülő vendégkörre épít, akiknek fontos a szálloda központi elhelyezkedése, illetve az, hogy egy újszerű, személyre szabott szolgáltatást kapjon.

Az új hotellel tovább folytatja aktív értékteremtő tevékenységét a budapesti hotelpiacon a BDPST Group, miután a nyáron megvásárolta a Dorottya utcában található, 2018-ban épült, 137 szobával rendelkező, 3 csillag superior minősítésű D8 hotelt, amely a járványhelyzet okozta több mint másfél éves leállást követően nyithatott újra a BDPST Hotel Management üzemeltetésében. A BDPST Group első belvárosi egysége, az Andrássy út 116. szám alatt található Alice Hotel pedig 2020 őszén nyílt meg, a szállodának otthont adó műemléki védettségű villaépület teljes körű felújítását követően.

A BDPST Groupnak jelenleg egy további jelentős fővárosi hotelfejlesztése van folyamatban: a Vörösmarty tér szomszédságában, a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítása révén egy egyedülálló adottságú, ötcsillagos szálloda jön majd létre 2022 végén, 2023 elején.

A BDPST Hotel Management Zrt. jelenleg a BOTANIQ Turai Kastélyt, az Alice Hotelt, a tarcali Andrássy kúriát és a D8 hotelt üzemelteti Magyarországon, valamint a spanyolországi Los Alcazaresben a Hotel Atrio del Mart. A vállalat tevékenysége lefedi a szállodai szolgáltatások legszélesebb palettáját, minden projektszakaszra kiterjedve, a sikeres üzemeltetésig. Referenciái között található városi üzleti hotel, kastély, wellness és bed and breakfast szálloda is. Folyamatosan bővülő, elismert szakemberekből álló szakértői csapata több évtizedes nemzetközi és hazai szállodaszakmai, illetve vendéglátóipari tapasztalattal bír.