Turisztikai design versenyeken taroltak a BDPST Group szállodái A FIABCI és a Klasszis TopDesign versenyeken is több kategóriában díjazták őket


@BDPST

A BDPST Group két szállodája, a BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa november végén két versenyen is díjakkal gazdagodott. A november 29-én tartott Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadóján a BOTANIQ Turai Kastély a szálloda kategóriában győzedelmeskedett, összesítésben pedig a második helyet szerezte meg. Emellett a november 30-án átadott Klasszis TopDesign díjai közül pedig elhozta az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje/terasza díjakat. A turai kastély mellett a TopDesign díjátadón a tarcali Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év étterme – zárt vendégtér kategóriában győzedelmeskedett.

A BDPST Group szállodafejlesztései idén a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj és a Klasszis TopDesign versenyén is megmérettethették magukat. A BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme fejlesztési megoldásaikkal és dizájnelemeikkel hozhatták el a két verseny több díját is.

BOTANIQ Turai Kastély – Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj

A BOTANIQ Turai Kastély a FIABCI átadóján a szálloda kategóriában ért el első helyezést, díjazva a kiemelkedő rehabilitációs és ingatlanfejlesztési megoldásokat. A kategóriagyőzelem mellett pedig az összesítésben másodikként kapott helyet az egykori Schossberger kastély. A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (FIABCI Magyarország) a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal hozta létre, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét és megismertesse a közönséggel a létrehozott fejlesztéseket. A turai kastély győzelmével illusztris épületek csoportjához csatlakozhatott: az előző években olyan épületek nyertek már kategóriákat, mint a Magyar Zene Háza – amely idén első lett az összesített kategóriában – vagy a Nemzeti Táncszínház. A kategóriagyőzelemmel nem csak itthon, de a nemzetközi közönségnek is megmutathatja magát a szálloda. A FIABCI nemzetközi megmérettetésén – ahol olyan épületek nyertek már, mint a Trump Tower vagy a Petronas-ikertorony – az elmúlt 23 év alatt összesen 33 arany és 39 ezüstérmet hozott el Magyarország, ezzel a kimondottan sikeres országok közé sorolható.

A BOTANIQ Turai Kastély hosszas, közel 30 hónapos felújítása után egy 19 szobás, wellness és gasztronómiai funkciókkal felszerelt szállodaként és rendezvényhelyszínként nyitott meg 2020-ban. A felújítás során ügyelve az eredeti állapotok visszaállítására, illetve a műemléki szempontokra adták vissza a kastély eredeti megjelenését, az építészeti elemek helyreállításától, a díszítőfestések rekonstrukcióján át, a 10 és fél hektáros park rendezéséig.

BOTANIQ Turai Kastély – Klasszis TopDesign

A Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége szakmai versenyén a hazai szállodákat, vendéglátóhelyeket, külső-és belsőépítészeti tervezőket, valamint beszállítókat díjazza évről évre. A BOTANIQ Turai Kastély az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje/terasza díjakat nyerte el, kiváló építészeti és design megoldásainak köszönhetően.

Az elnyert díjak és a velük járó szakmai elismerés nagy örömmel töltenek el minket. Mind a BOTANIQ Turai Kastély, mind pedig az Andrássy Kúria & Spa és annak Bobajka éttermének esetében szerettük volna a dizájnnal is megmutatni nem csak az épületek történelmét, de a sajátos hangulatát is. Minden díszítő- és építőelem elárul valamit az épületekről és hozzá is tesz azok egyedülálló megjelenéséhez.” – emelte ki Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. Ügyvezetője

Andrássy Kúria & Spa, Bobajka étterem – Klasszis TopDesign

A Klasszis TopDesign versenyén a BDPST Group egy másik szállodája és annak étterme is győzedelmeskedett. A tarcali Andrássy Kúria & Spa, amely egykoron az Andrássyak tulajdonában állt, napjainkban az egykori vadászház hangulatát idéző 53 szobás, wellness és spa funkciókkal felszerelt szállodaként fogadja vendégeit. Étterme, a Bobajka a hazai és nemzetközi konyha fogásait és egy 120 tételes, tokaji borokból álló borsort kínál a látogatók számára. A kúria felújítása során fontos szempont volt az egykori pihenőház hangulatának megtartása és az Andrássyk örökségének bemutatása, így alakították ki a vadászházat idéző dizájnelemekkel és bensőséges hangulatú színekkel és bútorokkal felszerelt szállodát. Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év Klasszis TopDesign étterme – zárt vendégtér díját vitte el. Az étterem a kúria épületének egyik legvisszafogottabb része, hangulatát az ablakokon beszűrődő tompa fénynek és fa padlózatának köszönheti. Az étterem dizájnjában, a hanggátlás érdekében brokát mintás textileket helyeztek el, ezzel meghittebbé téve a nagy teret, amely 80 vendég befogadására képes. Az étteremben zongora is helyet kapott, így biztosítva az élőzenét is a vacsorához. Az étterem terének kialakításánál a bensőséges hangulat mellett az is fontos volt, hogy az ételekről semmi ne vonja el a figyelmet.