Prémium szállodamárka és sokszínű fejlesztések a BDPST Groupnál2022 után idén újabb prémium kategóriás szállodák nyitását tervezi a cégcsoport 


@BDPST

A hazai turisztikai szektor mára meghatározó szereplőjévé vált BDPST Group 2023-ban újabb nagyszabású fejlesztésekkel és egy prémium szállodamárka, a BOTANIQ Collection bevezetésével színesíti tovább portfólióját. A cégcsoport 2022 decemberében Budapest legújabb ötcsillagos szállodáját adta át és több vidéki helyszínen is megújultak szállodái, emellett pedig a társaság a főváros több pontján újabb értéknövelő fejlesztésekbe kezdett. A már megvalósult projektek eredményeként a csoporthoz tartozó szállodák új prémium szolgáltatásokkal és gasztronómiai újdonságokkal várják a vendégeiket, az elvégzett munka eredményét pedig a hazai és nemzetközi szervezetek egész sora ismerte el rangos szakmai díjak odaítélésével.

A folyamatos megújulás, a prémium koncepciók és szolgáltatások bevezetése, valamint a nemzetközi trendekhez való igazodás mindig is rendkívül fontos volt a turizmus területén. A BDPST Group hotelportfoliója 2022-ben is igazodott ezen elvekhez, 2023-ban pedig továbbra is – mind szállodái, mind pedig gasztronómiai egységei tekintetében – igyekszik új és egyedi fejlesztésekkel gazdagítani a magyarországi turisztikai kínálatot. A cégcsoport több fejlesztésének átalakítása is befejeződött tavaly – nem csak a vidéki régiókban, de a fővárosban is –, már átadott szállodái pedig továbbra is a hazai turizmus jelentős résztvevőit képezik.

Új szálloda és sokszínű fejlesztések

A tavalyi év egyik legmeghatározóbb fejlesztése Budapest legújabb ötcsillagos szállodája, a Szabadság téren található Verno House volt, amely decemberben nyitotta meg kapuit. A belváros egyik meghatározó részén elhelyezkedő hotelfejlesztéssel a cégcsoport újabb értéket teremthetett a hazai turizmus számára, emellett pedig pozícióját is megerősíthette a fővárosi turisztikai ingatlanpiacon. Megkülönböztető jellegét a szálloda egyedi koncepciója és a természetet idéző dizájnelemek nyújtotta környezet adja vendégei számára.

A Verno House mellett Magyarország egyik legkiválóbb borvidékén található szálloda is új arculatot kapott. Az Andrássy Kúria & Spa felújítása után, komplex wellness, spa és gasztronómiai szolgáltatásaival, a tokaji régió hagyományait és hazánk egyik különleges borvidékének örökségét előtérbe helyezve várja vendégeit. A 2022-ben átadott projektek mellett, a cégcsoport zászlóshajó fejlesztése, a BOTANIQ Turai Kastély továbbra is kedvelt célpont volt az utazók körében. Az év során a vendégélmény növelésének érdekében wellness és spa szolgáltatásai egy fitnesz részleggel egészültek ki, a kastélykertben pedig az önellátás jegyében egy magaságyást is kialakítottak, amely biztosítja a szálloda gasztronómiai egységei számára a friss alapanyagokat.

A nemzetközi és hazai konyha találkozása az éttermekben

A fejlesztések során az éttermek kialakítására is nagy hangsúlyt helyeztek: a Verno House és az Andrássy Kúria & Spa esetében is a szállodai szolgáltatások mellett gasztronómiai élményekben is részesülhetnek a vendégek. A Verno House-szal egyidőben megnyíló Flava Kitchen & More a szálloda hangulatát idézve, nemzetközi ételekkel és italkombinációkkal, szállodai foglalástól függetlenül várja vendégeit. A nemzetközi ízek mellett Andrássy Kúria & Spa tavaly megnyitott Bobajka éttermében a hagyományos, régiós ízeket is megkóstolhatják a vendégek, emellett pedig egy 120 tételes, helyi borokból összeállított borsorból is válogathatnak. Az újonnan nyitott éttermek mellett a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme is új, szezonálisan változó menüsorral egészült ki, mely a fine dining élmény mellett az idényalapanyagok megismerését is biztosítja a vendégek számára.

A szakma is díjazta a szállodákat

A 2022-es évben a BDPST Group szállodáinak fejlődését a szakma is díjazta. A BOTANIQ Turai Kastély a tavalyi évben elnyerte a Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának járó díjat az International Travel Awardson, a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadóján szálloda kategóriában győzedelmeskedett, emellett pedig a Klasszis TopDesign díjátadóján is több kategóriában díjazták. Étterme, a Clarisse emellett Magyarország legjobb fine-dining éttermének bizonyult az International Dining Awardson. A turai kastély mellett az Andrássy Kúria & Spat is díjazták 2022-ben: étterme, a Bobajka a Klasszis TopDesign díjátadón az év étterme – zárt vendégtér kategóriában győzedelmeskedett. A házak és gasztronómiai egységeik mellett szakemberekeit is díjazták. A BDPST Group Executive Sommelier-je, Langó Tamás elnyerte a Michelin Guide Hungary Sommelier Awardot, emellett pedig a turisztikai szakmában végzett tevékenységért járó legmagasabb állami kitüntetést, a Kőrösi Csoma Sándor-díj Talentum-díját is neki ítélték.

Nemzetközi szerződések

A projekteket érintően nem csak fejlesztések mentek végbe, de nemzetközi megállapodások is születtek. A BDPST Group két szálloda kapcsán is együttműködési megállapodást írt alá az InterContinental Hotels Group (IHG Hotels & Resorts) képviselőivel, melynek köszönhetően két újabb neves nemzetközi hotelmárka, a voco és a Vignette Collection színesíti tovább 2023-tól a magyar hotelpiacot.  A megállapodás értelmében a BDPST Group a budapesti D8 Hotel teljes üzemeltetését az IHG Hotels & Resorts-ra bízta a voco brand alatt, emellett franchise szerződést írt alá a Vignette Collectionnel a Verno House-t illetően. A két szálloda a BDPST Group tulajdonában marad, emellett, a Verno House üzemeltetője a továbbiakban is a cégcsoport.

2023-ban érkezik az új, egységes ernyőmárka

A BDPST Group 2022-es sikeres projektátadásai után a fejlesztések idén is folytatódnak: 2023-ban is több projekt a befejezéséhez érkezik. A Vörösmarty tér szomszédságában elhelyezkedő épületegyüttes fejlesztésének lezárásával az idei év során átadják a Hotel Dorotheát, amely a Marriott International által üzemeltetett szálloda mellett üzleteket, irodákat és felsőkategóriás lakásokat is kínál majd. Emellett a BOTANIQ Budai Klub is idén nyitja meg kapuit, svábhegyi környezetben, szabadidős és rekreációs, gasztronómiai, illetve különböző wellness és fitnesz szolgáltatásokkal.

„2022 az újranyitásról és a stabilitás kialakításáról szólt. A turisztikai szektor az elsők között érzi meg a gazdaságban bekövetkező változásokat és ez a tavalyi évben sem volt másképp, azonban cégcsoportunk törekedett arra, hogy ebben az időszakban is helyt álljon. A tavalyi évvel sikeres felújításokon és projektátadásokon vagyunk túl, melynek köszönhetően sikeresen megerősítettük pozíciónkat a magyarországi turisztikai ingatlanpiacon, és jelenlétünket a hazai turizmusban és gasztronómiában” – emelte ki Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel üzletágának vezetője. A szakember hozzátette: 2023-ra újabb célokat állítanak fel, szakembereikre és tudásukra támaszkodva szeretnének kiépíteni egy stabil, egységesített hátteret szállodáiknak, amely megkülönböztető jelleget ad számukra a hotelpiacon.

„Egy új, egységes ernyőmárka kialakítása a tervünk BOTANIQ Collection néven, mely új és meglévő szállodáinkat vonja maga alá és ezzel új szintre emeli működésünket” – fogalmazott Somlyai Zoltán.

A prémium minőségű szállodákat és gasztronómiai egységeiket felölelő márka bevezetése folyamatosan zajlik. Az alapot adó BOTANIQ Turai Kastély márkájának tovább építése a szállodaportfólióban 2022 végén vette kezdetét: első lépése a Verno House nyitása volt, amelyet már az új márka szempontrendszerének megfelelően alakítottak ki. A hotelmárka piacra vezetése a BDPST Group további szállodáira is kiterjed, a Botaniq Collection segítségével és a szállodaportfólióban végzett átalakításokkal egy új, egységes értékajánlat, valamint egy ehhez illeszkedő magas minőségű követelményrendszer, illetve szolgáltatási színvonal alakítható ki.