Lezárult a BDPST Group Waberer’s International Nyrt.-ben történő tulajdonszerzésének folyamata


@BDPST

Lezárult a Waberer’s International Nyrt. részvényeire vonatkozó nyilvános vételi ajánlati fázis, amely egyben a BDPST Group 2022 júliusában, az MHB Optimum Zrt. BDPST Equity Zrt. általi megvásárlásával kezdődött tulajdonszerzési folyamatát is lezárta. A tőkebefektető cégcsoport a júliusi tranzakció, valamint a nyilvános vételi ajánlat által összesen 26,76 százalékos tulajdonrészt szerzett a logisztikai-szállítmányozási társaságban. A BDPST Group legfőbb célja, hogy ezt követően a Waberer’s új szintre emelhesse a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokon alapuló, a legfejlettebb logisztikai technológiákra építő üzleti modelljét.

 

Véget ért a Waberer’s International Nyrt. részvényeire vonatkozó nyilvános vételi ajánlati fázis, amely keretében a 2022 júliusában a BDPST Equity Zrt. által megvásárolt MHB Optimum Zrt., illetve a Waberer’s International Nyrt. további nagytulajdonosai közül a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt. – a tőkepiaci törvény értelmében vett – összehangoltan eljáró személyekként eljárva a tőkepiaci törvény szerinti nyilvános vételi ajánlatot tettek a Waberer’s International Nyrt. részvényesei részére. Ezzel lezárult a BDPST Group tulajdonszerzésének folyamata a Waberer’s International Nyrt.-ben – ennek során a cégcsoporthoz tartozó BDPST Equity Zrt. megvásárolta a Waberer’s International Nyrt.-ben 21 százalékos tulajdonrésszel bíró MHB Optimum Zrt.-t, majd a nyilvános vételi ajánlatnak köszönhetően további 5,76 százalékos tulajdonrészre tett szert.

 

A nyilvános vételi ajánlat lehetővé tette a nagytulajdonosoknak, hogy tovább növeljék tulajdonrészeiket a tőzsdei társaságban. A felek összehangolt magatartása közös irányítást nem jelent, de stabil, tőkeerős tulajdonosi hátteret biztosít a Waberer’s számára. A BDPST Group legfőbb célja, hogy hosszú távon elkötelezett tőkebefektetőként támogassa a Waberer’s International Nyrt.-t ambiciózus üzleti stratégiájának új szintre emelésében, valamint további növekedésében és regionális piaci pozícióinak megszilárdításában.

 

A Waberer’s Csoport több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik az európai logisztikai és szállítmányozási piacon, és kiváló pozícióban van ahhoz, hogy az üzleti szemléletváltás élére álljon Európában. A logisztikai társaság 2019 végén jelentett be stratégia- és struktúraváltást, előtérbe helyezve a komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat. A csoport tagja a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Wáberer Hungária Biztosító.

 

A BDPST Group számára kiemelten fontos a gazdasági, a társadalmi, illetve a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. A Waberer’s International Nyrt. ezen feltételeknek is megfelel, hiszen a vállalat dedikált zöld divízióval rendelkezik, amelynek fókusza a teljes szolgáltatási portfólió zöldítése, a karbonsemlegességi törekvések koordinációja. A BDPST Group kiemelt célja, hogy támogassa a vállalat innovatív, digitális és fenntarthatósági törekvéseit.

 

A logisztikai társaság irányításáért, valamint stratégiai célkitűzéseinek megvalósításáért a továbbiakban is a szakértő menedzsment felel, Barna Zsolt vezérigazgatóval az élén. A szakember korábban több mint 12 évig vezette a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.-t, amely ez idő alatt Magyarország első számú fuvarozó vállalatává és logisztikai szolgáltatójává vált.