Köszönet az Ökumenikus Segélyszervezet szociális segítőinek


@BDPST

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai egész évben azon dolgoznak, hogy a társadalom segítségre szoruló tagjai minél nagyobb támogatást, odafigyelést kapjanak. Egy napon keresztül most ők lehettek a figyelem és a törődés középpontjában.

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, amelynek több száz munkatársa nap mint nap azon dolgozik, hogy a társadalom segítségre szoruló tagjai minél nagyobb támogatást, odafigyelést kapjanak. Ezt a megfeszített, áldozatos munkájukat igyekezett megköszönni a BDPST Group azzal, hogy vendégül látta a szervezet 140 szociális szakemberét és családtagjait a nyugodt, erdei környezetben, Mátraházán lévő Lifestyle Hotel Mátrában.

A szervezet kollégái a szállodában való egyéjszakás pihenés mellett karácsonyi kézműves programokon és bábelőadáson vehettek részt a gyermekeikkel. A hotel munkatársai pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy a szociális szakemberek teljesen kikapcsolódjanak és felejthetetlen pillanatokkal gazdagodjanak ittlétük során. Így most egy napra a szociális szakemberek kerülhettek a figyelem és a törődés középpontjába.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén ünnepli megalakulásának a 30. évfordulóját. A szervezet hazánkban a rászoruló családoknak és gyermekeknek, hajléktalanoknak, szenvedélybetegeknek, munkanélkülieknek, valamint a katasztrófák károsultjainak segít. A Segélyszervezet egy közösség, amelynek kiemelt célkitűzése, hogy az összefogás erejére építve esélyt kínáljon a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára. Szociális és fejlesztő központjai 19 településről közel 100 szolgáltatással segítik országszerte a rászorulókat, és évente körülbelül 20 000 segélycsomagot juttatnak el a nélkülöző családoknak.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális tevékenysége nélkülözhetetlen, ezért magától értetődő volt, hogy támogassuk a munkájukat, és saját eszközeinkkel megköszönjük a szociális szakemberek áldozatos munkáját. A mostani eseményen felül a jövőben is szeretnénk együttműködni a szervezettel” – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője. A BDPST Group társadalmi felelősségvállalási tevékenységének ugyanis fontos eleme, hogy olyan szervezeteket, intézményeket támogasson, amelyek gyermekek, családok megsegítésével foglalkoznak.

A cégcsoport gyermekotthonokat, anyaotthonokat, kórházakat, hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskolákat segít rendszeresen. 2019-ben a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikát támogatta abban, hogy ECMO-műtüdő készüléket szerezhessen be, amellyel évi 10-15, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét lehet megmenteni. Tavaly pedig a BDPST Group támogatásából vásárolt vadonatúj orvosi műszereket és eszközöket a budapesti Szent Imre Kórház szülészeti osztálya: lélegeztetőgépet, infúziós pumpákat, betegőrző monitort és speciális kiságyat, amelyek mind az újszülöttek biztonságos ellátását segítik.