Csatlakozott a Small Luxury Hotels tagjaihoz a BOTANIQ Turai Kastély – Magyarországon elsőként


@BDPST

A BOTANIQ Turai Kastély számos elismerésben részesült 2020-as nyitása óta, idén pedig újabb megtiszteltetés érte: csatlakozott a rangos Small Luxury Hotels of the World tagjaihoz. A Small Luxury Hotels a világ mintegy 90 országából gyűjti össze azokat a hoteleket, melyek egyedülállóan mutatják be lokális értékeiket és exkluzív atmoszférájukkal bensőséges élményeket adnak vendégeiknek. Ezen szállodák mellé került most a BOTANIQ Turai Kastély is, Magyarországon elsőként.

2020-as megnyitása óta a kastélyszálló szolgáltatásaival és impozáns megjelenésével nem csak a vendégek, de számos nemzetközi szervezet és verseny elismerését is kiérdemelte. Az idei évben az International Travel Awardson „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának” díját elnyerő kastélyszálló szeptemberben felvételt nyert az egyedi butikhoteleket összefogó Small Luxury Hotels tagjai közé.

A Small Luxury Hotels (SLH) 520 szállodát fog össze a világ 90 országában, melyek mind egyediek, értékeikben azonban mégis megegyeznek. Kizárólag a nagyon magas szolgáltatási színvonallal működő hotelek, a gondos kiválasztási folyamatot követően csatlakozhatnak az SLH tagok körébe, melynek során a szervezet inspektorai titkos látogatás keretében minősítik szolgáltatásaikat. A felvételi szempontok között rendkívül fontos helyen van a lokális értékek védelme és a szállodák környezetükkel és a helyi közöséggel való együttműködése. Emellett feltétel, hogy a hotelek nem lehetnek szállodalánc tagjai és személyes, autentikus élményeket kell nyújtsanak vendégeik számára. Az SLH elkötelezetten támogatja taghoteleinek fenntarthatósági törekvéseit.

A többek között az Amerikai Egyesült Államokban Hamptonsban, New Yorkban, Európán belül Londonban, Santorinin, Mykonoson és Saint-Tropez-n, illetve az Ausztráliában, Afrikában és Dél-Amerikában megtalálható hotelekhez Magyarországon elsőként csatlakozhatott a BOTANIQ Turai Kastély. Az SHL követelményeinek megfelelve, 19 vendégszobájával, prémium szolgáltatásaival és autentikus, helyi termelőktől beszerzett alapanyagaival várja vendégeit Budapesttől alig 50 kilométerre.

A kastélyszálló kül- és beltéri wellness, valamint fitnesz szolgáltatásaival és többféle szobatípusával négyévszakos feltöltődési és kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A szolgáltatások mellett a 10 hektáros ősfás kastélykert és két étterme is hozzásegítette, hogy az SHL világhírű tagjaihoz csatlakozhasson a hotel. A Clarisse és Pálmaház éttermek prémium alapanyagokból készült fogásokkal várják látogatóikat. Önfenntartó törekvéseinek köszönhetően a konyhára nem csak a helyi termelőktől, de a kastély saját veteményeséből is érkeznek alapanyagok, így biztosítva a legfrissebb hozzávalókat, a farm to table elv alapján.