Ausztriai síhotelekkel bővült a BDPST Group szállodaportfóliója


@BDPST

Tovább erősítette pozícióját a nemzetközi hotelpiacon a BDPST Group, miután megvásárolt Ausztriában egy 43 és egy 91 szobás hotelt tulajdonló céget. A muraui sírégióban található szállodákat a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management üzemelteti majd. A tranzakció a portfólió diverzifikálása által szervesen illeszkedik a BDPST Group szállodapiaci terjeszkedési terveibe.

Folytatta dinamikus szállodapiaci terjeszkedését a BDPST Group, miután megvásárolt egy 43 és egy 91 szobás, az ausztriai muraui sírégióban található hotelt tulajdonló céget. A BDPST még nyáron lépett ki a nemzetközi piacra azáltal, hogy 2021. július 15-e óta üzemelteti a Los Alcazares településen Murcia tartományban található, 84 szobás Hotel Atrio del Mart. A spanyolországi piacra lépés után most Ausztria került a fókuszba, a megvásárolt hotelek üzemeltetését a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management végzi már október óta. A szállodák a szükséges előkészületek után a tervek szerint decemberben nyitnak ki újra.

A Relax Hotel pályaszállás, amely 91 szobával 4 csillagos színvonalon várja a vendégeket. Szolgáltatásai között étterem, bár, konferencia különterem, wellness, fitness, bowlingpálya, gyerekjátszó, fűtött sítároló, kerékpárkölcsönző és tároló, tágas parkoló, ajándékbolt és szabadtéri játszótér is található. A wellness részleg medencével, gyermekmedencével, két, a sípályára néző finn szaunával, gőzfürdővel, infraszaunával és masszázs szolgáltatásokkal rendelkezik. Az Alpenblick Hotel a település egyik első szállodája, 43 tágas családi szobával rendelkezik, amelyek 2019-ben lettek felújítva. A szálloda négycsillagos minőségű szolgáltatásokat nyújt, az étterem és bár mellett kinti és benti medencével, szaunavilággal, sószobával, többféle gyermekjátszó szobával, tágas zöld kerttel, játszótérrel és saját parkolóval rendelkezik. A hotelek jelenleg zárva vannak, a nyitásukra készül a BDPST Hotel Management.

A BDPST Hotel Management, mint szállodaüzemeltető keresi a további terjeszkedési lehetőségeket külföldön, illetve célja, hogy a Magyarországon szerzett professzionális szálloda- és étteremüzemeltető tapasztalatát külföldön is kamatoztassa. Szakemberei több évtizedes nemzetközi szállodafejlesztési és szállodaüzemeltetési szakértelemmel rendelkeznek és teljes körű üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtanak a szállodatulajdonosoknak mind hazai, mind külföldi helyszíneken. A két új ausztriai szálloda ebbe a stratégiába illeszkedik szervesen, kiegészítve két síszállodával az eddigi két magyarországi vidéki wellness, három városi és egy spanyolországi tengerparti egységet magában foglaló szállodaportfóliót” – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője.