A turisztikai szakma legmagasabb állami kitüntetésében részesült Langó Tamás, a BDPST Group Executive Sommelier-je


@BDPST

Idén december 7-én adták át a turisztikai szakmában végzett tevékenységért járó legmagasabb állami kitüntetéseket, a Kőrösi Csoma Sándor-díjakat. A BDPST Group Executive Sommelier-je, Langó Tamás idén a 30 év alatti turisztikai szakemberek számára adható Talentum-díjat kapta meg töretlen elhivatottságáért és kiemelkedő szakmai tudásáért.

A Kőrösi Csoma Sándor-díjakat minden évben olyan szakemberek vehetik át, akik hazájuk iránt érzett szeretetükkel és elhivatottságukkal nagyban hozzájárulnak Magyarország turizmusának folyamatos fejlesztéséhez, valamint tovább éltetik a magyarság értékeit és Magyarország hírnevét kül- és belföldön egyaránt. Ezen kiemelkedő szakmai teljesítményt a Kőrösi Csoma Sándor Nagydíj, Talentum-díj és Életműdíj formájában díjjazza az állam.

Langó Tamás, a BDPST Group Executive Sommelier-je, aki idén elnyerte a Michelin Guide Hungary Sommelier Awardot is, a díjátadón a 30 év alatti turisztikai szakembereknek járó Talentum-díjban részesült. Tamás személyesen felel a BDPST Group összes hotelének és éttermének, így a Botaniq Turai Kastély Clarisse éttermének és az Andrássy Kúria Bobajka éttermének borkoncepciójáért is. Jelenléte garanciát jelent arra, hogy az ételekhez a legharmonikusabban illő borok kerüljenek a vendégek poharaiba. Egy borszerető családban született, már fiatalon felismerte, hogy a borfogyasztás életünk egy kiragadott pillanata, amit komolyan kell venni. Beutazta Európát, olyan pompás borvidékekre látogatott el, mint Champagne, így a legjobb főborászoktól hozta el a pezsgőkészítés rejtelmeit is. Négy nyelven, magyarul, angolul, spanyolul és oroszul beszél, az alapvető kommunikáción túl a pezsgők bemutatását is több nyelven végzi.  A díjátadón kiemelték, hogy szakmai útja és sikerei a feltörekvő generáció számára is inspirációt nyújthatnak és példát állíthatnak a szakmabeli fiatal tehetségeknek.

A magyar turisztikai szakma legmagasabb állami kitüntetését Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója adta át a díjazottaknak.