A BDPST Group szállodái is segítik a menekülteket


@BDPST

Elkötelezett a BDPST Group amellett, hogy az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben a rendelkezésére álló eszközeivel segítő kezet nyújtson a hazánkba érkező menekülteknek, illetve az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteknek.

Ezért a cégcsoport csatlakozott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által indított kezdeményezéshez, amely a Magyarországra érkező menekültek elszállásolását és ellátását támogatja a hazai hotelek ezirányú felajánlásainak összegyűjtésével és koordinálásával.

Ennek keretében a BDPST Group a cégcsoport által üzemeltetett szállodákban – budapesti és vidéki helyszíneken egyaránt – térítésmentesen bocsát szobákat teljes ellátással, napi háromszori étkezéssel a háborús zónából menekülő családok számára a szabad kapacitások erejéig.

Előbbin felül két vidéki helyszínen – Turán és Tarcalon – a BDPST Group abban is együttműködik az érintett önkormányzatokkal, hatóságokkal és segélyszervezetekkel, hogy az Ukrajnából érkező menekültek ellátását, élelmezését segíti.

A BDPST Group egyébiránt felvette a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, illetve a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel – utóbbival számos együttműködése volt és van jelenleg is –, hogy egyeztessen további lehetséges együttműködésekről, akár ellátás, munkalehetőség vagy szállás biztosítása tekintetében.