Jelenleg is zajlik az új kollégák felvétele a 2020 első felében megnyíló BOTANIQ Turai Kastélyba, amely – állandó és időszakos jelleggel – körülbelül 45 főnek teremt majd új munkahelyet. Az eddig felvett munkaerő 70 százaléka helybéli. A kastély további nyitott pozíciókra várja a jelentkezőket a tura.kastely@gmail.com e-mail címen. A BOTANIQ szeretné kézműves termékekkel színesíteni gasztronómiai kínálatát ezért számos kistermelővel már megkezdték a tárgyalásokat.

Zajlik a toborzás a BOTANIQ Turai KastélynálNemcsak építészeti, hanem turisztikai és munkaerőpiaci szempontból is előnyöket hozhat Turának és környékének a BOTANIQ Turai Kastély 2020-as nyitása. A létesítmény ugyanis körülbelül 45 fő számára biztosít majd állandó munkahelyet, rendezvények ideje alatt pedig további, akár 15 fő munkájára is szükség lesz időszakos jelleggel.

A klasszikus szállodai és vendéglátóipari munkaterületeket érintő munkakörök körülbelül 80 százalékát már sikerült betöltenünk, de továbbra is keresünk még leendő kollégákat szakács, recepciós és felszolgáló pozíciókba” – nyilatkozta Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezetője. Kiemelte: a turai kastélyrekonstrukcióval főként a helyi lakosság számára teremt munkalehetőségeket a szálloda üzemeltetője, amely elkötelezett a Tura városával való hosszú távú partneri együttműködés mellett.

Ezt mutatja az is, hogy a meghirdetett pozíciókra eddig felvételt nyert munkaerő 70 százaléka turai vagy a környékbeli településekről érkezett, ők decembertől álltak munkába. A gasztronómia terén együttműködnek a helyi gazdákkal, hogy minél nagyobb arányban használjanak tőlük származó alapanyagokat. Már több lehetséges beszállító partnerrel született szóbeli megállapodás, a szerződéskötésekre pedig a közeljövőben kerülhet sor. De várják további, magas minőségű és az európai uniós szabványoknak megfelelő – lehetőleg bio és organikus – termékeket előállító termelők jelentkezését is.

Zajlik a toborzás a BOTANIQ Turai Kastélynál

A minden tekintetben megújuló, műemléki védelem alatt álló Turai Kastély ma már rekonstruált tetőszerkezettel és 21. századi megoldásokkal elvégzett utólagos talajvíz-szigeteléssel várja a munkálatok befejezését. A rekonstrukció érintette a szintén műemlékvédelmi státuszt élvező kastélyparkot is, amelybe – az eredeti állapot mentén – több száz növényt telepítenek a szakértők. A két éve még romos állapotban lévő épület és a hozzá tartozó park várhatóan 2020 első felében nyílhat meg.

A kastély a felújítás után is fontos és szerves része marad a helybéliek életének: a fejlesztés és a jövőbeni üzemeltetés lokális értéket teremt a helyi közösség számára a munkahelyi, iparűzési, illetve idegenforgalmi adóbefizetések révén is.  Előbbi mellett a tervek szerint az épület és az egyedülálló kastélypark előre meghatározott „nyílt napokon”, a vendégek zavarásának elkerülésével, nyitva áll majd a látogatók előtt is.